Кои са хората с удължени коси?

Голяма част от жените имат добавени треси или екстеншъни естествена коса, към своята собствена. Мислите си, че не познавате такива? Може би бъркате – просто не знаете, че Вашата колежка например, е с удължена коса. Няма и как да разберете, ако тя лично не Ви каже или пък не се появи изведнъж с по-дълга коса, тъй като, когато удълженията са поставени от професионалист, по никакъв начин не личи, че е правена такава интервенция. Много от световните звезди също са с удължени коси. Те правят тази промяна във визията си, за да изглеждат по-добре, да са различни и интересни. Ето например, Шакира, Ева Лонгория, Бритни Спиърс, Джесика Симпсън и Кристина Агилера са само част от световноизвестните личности, които са редовни клиенти в салоните за удължаване на коса.

Удължаване на косата

Начините за удължаване на косата са много и различни. При някои от тях, сами може да махате и слагате удълженията си когато пожелаете, при други носите удълженията непрекъснато, без да ги сваляте, докато не мине времето през което могат да се носят, или докато просто не решите, че искате да отстраните удълженията. Всичко това зависи от вида на удълженията и от начина по който са захванати. Във втория случай (непрекъснатото носене на косата), както за поставянето, така и отстраняването на  тресите естествена коса, е нужна професионалната намеса на коафьор, който разбира от работата си и знае какво прави.

Какви грижи трябва да полагам, и как да поддържам тресите от естествена коса?

Вероятно още преди да сте осъществили самата интервенция по удължаване на косата, Вие си задавате въпрос как трябва да я поддържате после и какви грижи трябва да полагате за нея. В грижите за тресите коса няма нищо сложно – добавената естествена коса се мие точно толкова често, колкото миете Вашата собствена. Дори и удължението да може да се сваля в домашни условия, то също трябва да бъде измивано с шампоан винаги, когато миете Вашата коса – например 2-3 пъти седмично. Също така, тресите коса трябва да се разресват редовно, за да не се допуска да се оплетат и сплъстят. Освен това, от измиването, ресането, изсушаването, и въобще всички стресове на които подлагате косата си, я правят по слаба и водят до начупване на връхчетата, късане и цъфтене. Това се отнася и за тресите, така че техните връхчета също трябва да бъдат подрязвани, когато ходите на фризьор, за да обере нацъфтелите връхчета на косата Ви.
Ако удължението е захванато с клипси, това означава, че можеда го сваляте и слагате сами, и се препоръчва свалянето му всяка вечер, преди да си легнете. Ако все пак решите да оставите тресата на главата Ви, най добре е да съберете косата си и да я вържете преди да си легнете. Това ще Ви спести допълнително зацапване и оплитане не само на удължението, но и на Вашата собствена коса.

Има ли специални препарати за поддръжка на тресите от естествена коса?

Ако се интересувате от темата, вероятно вече сте проверили и знаете, че на пазара има множество продукти, които са предназначени за поддръжка на тресите и екстеншъните естествена коса. Дали ще използвате такъв, и кой точно ще изберете, зависи изцяло от Вас.