Какво правим, за да придадем обем на косата си?

Всеки човек, още повече всяка жена, иска да има гъста и буйна коса, но за съжаление не всички са дарени с това щастие. Дори тези, които имат такива коси, може би не знаят и не оценяват какво богатство всъщност притежават. Останалите, които са с тънки, редки и слаби коси, правят невъзможното, за да накарат косата си да изглежда гъста и обемна. Те използват различни шампоани, маски и стимуланти, за да вдъхнат малко живот и обем на косите си. Освен това, подлагат косите си на всякакви обработки – сушене, къдрене, тупиране и какво ли още не, само и само да придадат някакъв, дори и минимален обем на косите си. Всичко това е стрес и допълнително изтощаване за Вашата коса.

Кой е по-безболезнения начин за придаване на гъстота и обем на косата ни?

Независимо какъв тип е Вашата коса, независимо колко е дълга и какъв е цветът й, може да й придадете желаните гъстота и обем чрез добавяне на треси естествена коса. Тресата представлява сноп коса, която е укрепена специално в дължината й, за да е по-издръжлива. Тя може да бъде вплетена във Вашата коса, посредством африканска плитчица. Естествено има и много други начини за добавяне на тресите към собствената Ви коса, но този е безвреден, целият процес се извършва ръчно, което по никакъв начин не уврежда Вашата собствена коса. Поставено по този начин обаче, удължението се носи не повече от месец. Това се дължи на факта, че естествената Ви коса израства с времето и ще започне да личи, че има добавено удължение. Тогава трябва или да посетите стилиста Ви за да свали удълженията, или просто да ги премести на друга височина, така че да не се вижда вплитането на тресата.
Друг начин за удължаване на косата е чрез екстеншъни. Те представляват кичури коса, които се захващат за Вашата собствена с помощта на клипси. Клипсата представлява метална фиба, която се отваря, захваща се част от Вашата коса и затваряте клипсата. Както екстеншъните, така и самите клипси се предлагат в различни цветове, така че Вашият стилист ще Ви помогне да изберете цвета, който най-много подхожда на собствената Ви коса. Изборът на подходящ цвят е важно, за да може да не личи, че са добавяни удължения към косата Ви.
Има и други начини за удължаване и сгъстяване на косата, но кой е най-подходящия за Вас ще разберете, когато се посъветвате с професионален коафьор. Той ще прецени това, според вида на Вашата коса. Ето защо Ви съветвам, да не експериментирате с удълженията – не купувайте удължения на своя глава и не се опитвайте да си ги поставяте сами, тъй като вместо зашеметяваща коса, може да получите грозна и дори смешна прическа.

Как стои удължената коса?

Ако удълженията са поставени професионално от специалист, няма никаква опасност да личи, че това не е само Вашата собствена коса. Ако искате да изглеждате естествено, трябва да бъдете по-скромни в избора на дължина – до около 20 см ще изглеждат напълно естествено. Ако обаче искате тотално да промените визията си, може да изберете и по-голяма дължина, например около 55 см.

Предложения от нашия каталог