Удължаване на косата

Може би всички жени тайно си мечтаят за удължаване или сгъстяване на косата, но не се решават на подобна стъпка. Причината за тази нерешителност според мен, се крие в неинформираността на голяма част от жените, в тази сфера. Ако и Вие мечтаете за по-дълга коса, но не знаете въобще как стоят нещата с удължаването, то сте попаднали на правилното място. Тук ще намерите информация относно добавянето на коса към Вашата собствена.

Какво представлява треса естествена коса?

Тресата представлява определено количество коса, която е специално укрепена в дължината си, и е предназначена за вплитане или закрепване към Вашата собствена коса. Има няколко начина тресата да бъде добавена към косата Ви, и тук ще разгледаме някои от тях.

Начини за добавяне на треси естествена коса:

  • Удължаване чрез вплитане
Първият начин е чрез вплитане в африканска плитчица. При този начин, всичко се извършва ръчно и е напълно безвредно за собствената Ви коса. Недостатъкът на вплитането е, че добавената коса се носи не повече от месец. След това, ако желаете може да я добавите отново.
  • Удължаване чрез зашиване
Поставянето на треси коса може да стане и чрез зашиване. За целта трябва да се отделят цели редове от Вашата коса, да се направят пътища на различни нива, където реално ще бъдат позиционирани тресите. Поставена по този начин, косата издържа около месец и половина. Не само за поставянето й, но и за свалянето й е нужна професионалната намеса на стилист. Както при първия метод, така и при този, Вие ще спите с изкуствената коса, ще я миете, сушите и решите заедно с Вашата коса. След време, когато Вашата коса израсне, трябва да посетите стилиста и той, или да отстрани изкуствената коса, или да я „ремонтира” – до я повдигне на нужното ниво, така че да не се виждат възлите.
  • Удължаване чрез капси
Треси естествена коса могат да бъдат добавени и чрез капси. Тресата трябва да се разкрои на кичури и после всеки от тях да бъде добавен към косата Ви. Това се прави, като кичур изкуствена коса се захваща към кичур от собствената Ви коса, поставя се капсата, стиска се с клещи и готово. Този метод обаче е малко по-бавен, тъй като всеки отделен кичур трябва да се захване с кичур от Вашата коса, а това отнема повече време. Удължаването по този метод, позволява да носите косата си около 3 месеца. След този период, трябва да посетите Вашия стилист и да му кажете дали да свали удължението или просто да го премести на нужното ниво.

Защо жените удължават косите си?

Отговорът на този въпрос е много прост – много добре знаете, че всяка уважаваща себе си жена, държи да изглежда перфектно, ефектно и интересно. И един от начините за постигане на това е чрез удължаване на косата. Не всички жени имат щастието да имат естествена дълга, гъста и красива коса, и затова се налага да прибягнат към удължаването й. Освен това, удължената коса, независимо дали може да се сваля или не, се поддържа по същия начин, по който се поддържа и Вашата собствена – миене, сушене, ресане, оформяне. [ps_product_list id_product="29,30,16" p=1 n=10 tpl="product-list.tpl"]