Удължаване на косата

В старанието си да изглеждат добре и интересни, жените правят какво ли не със своята външност. Един от начините да изглеждате различно и красиво, е удължаване на косата. Може би някои от Вас са скептично настроени към удължаването на косата, но това е защото незнаете колко лесно и бързо може да стане това. Най-често използваният и предпочитан метод за удължаване на косата е с екстеншъни. Те представляват кичури естествена коса, които се захващат посредством клипси, направо към тресата. Почти 80 % от жените, които са с удължена коса, са избрали именно този метод.

Какво представляват екстеншъните?

Предимствата на удължаване на косата с екстеншъни са много: първо, може да махате и слагате косата винаги, когато пожелаете, а това Ви дава възможност да бъдете всеки ден с различна прическа. Друго предимство е, че поставянето става лесно и бързо, а и освен това е един от най-евтините варианти за удължаване на косата. Целият процес по закрепване на екстеншъните е много прост – отваряте клипсата, хващате част от косата си и затваряте клипсата. Силиконовата част от клипсата спомага за максимално здравото закрепване на тресата към косата. Клипсите са с различен цвят, и не се виждат, когато са поставени в косата. Вечер, когато си лягате, е добре да сваляте екстеншъните си, за да не се зацапват допълнително.

Как да подбера подходящ цвят екстеншъни?

За да не личи, че освен Вашата коса, на главата Ви има и изкуствена такава, то трябва тя да е много внимателно подбрана, така че да съответства по структура и цвят на Вашата естествена коса. За да изберете правилният тип и цвят коса, най-добре е да се посъветвате със специалистите от салона, който посещавате. Те ще Ви помогнат да направите правилен избор така, че да не личи, че имате допълнително поставена изкуствена коса. Разбира се, може да сложите екстеншъни и в различен цвят, така че косата Ви да изглежда, все едно сте на кичури. Всичко това зависи от Вашето желание и от крайния резултат, който искате да постигнете. Имайте предвид, че екстеншъните могат да бъдат боядисвани в какъвто цвят желаете. Освен това е важно да знаете, че с течение на времето, в следствие на изсушаване, краищата на изкуствената коса да започнат да се чупят и цъфтят, както се случва и с естествената Ви коса. Това налага подрязването й, и съответно води до нейното скъсяване след време.

Поддръжка на екстеншъните

За да можа Вашата коса винаги да изглежда безупречно, трябва да полагате съответните грижи за нея. Както вече казах, за да избегнете допълнително замърсяване и оплитане, е добре преди да легнете, да свалите екстеншъните. Има жени, които не го правят, а това доказва колко издръжлив е този метод за удължаване на косата. И все пак, ако и Вие решите да не ги сваляте, то би било добре поне да я връзвате, за да не се оплита и мачка излишно. Освен това, екстеншъните трябва да се измиват с шампоан за коса, когато това се налага – все пак са направени от естествена коса и няма как да не се зацапат. [ps_product_list id_product="27,32,12" p=1 n=10 tpl="product-list.tpl"]