Красивата коса никога не излиза от мода, а и освен това, тя е неизменна част от външния вид на всяка жена. Поради тази причина, ние трябва да се грижим за косата си и да я поддържаме в добро състояние. Поддържането на косата включва в себе си няколко процедури, които не бива да пропускаме.

За да бъде косата Ви красива, без сухи и накъсани краища, поне веднъж месечно трябва да посещавате фризьор, който да подрязва връхчетата и да оформя косата Ви. Друга важна стъпка за красива коса е подхранването й – може да изберете подходяща маска или ампули с витамини и минерали, или пък да комбинирате двата метода. Изборът на подходящи шампоан и балсам, също е неделима част от поддържането на косата – тук, грижата е индивидуална, тъй като всяка коса е различна, и изборът на тези продукти зависи изцяло от типа на косата Ви. Ето например, ако имате пърхот, трябва да изберете шампоан против пърхот. Ако косата Ви капе повече от нормалното, трябва да вземете шампоан против косопад. Ако косата Ви е прекалено суха, ще Ви е нужен хидратиращ продукт – шампоан или балсам, а най-добре е, когато двата продукта бъдат комбинирани. И не на последно място разбира се, е цветът на косата.

Знаете, че в наши дни, голяма част от жените, а и някои мъже, боядисват косите си. Някои го правят, за да скрият побелялата коса, а други – просто за разнообразие, и за по-актуална прическа. Трудно е да се определи кои цветове са модерни през тази година, тъй като всичко е въпрос на личен избор, и на преценка – дали даден цвят Ви подхожда или не. За да разберете дали определен цвят на косата ще Ви отива, може да посетите фризьорски салон и да се посъветвате със стилистите там. Някои салони дори разполагат с перуки в различни цветове, и може да изпробвате нагледно, как би Ви стоял даден цвят.

Независимо дали искате да постигнете по-тъмен или по-светъл цвят на косата си, трябва да знаете, че това няма как да бъде постигнато изведнъж, освен ако разликата в цветовете е само един или два тона. Ако разликата в сегашния цвят на косата Ви, и този който желаете да постигнете е голяма, то трябва постепенно да вървите към желаният тон – няма да стане само с едно боядисване, а ще трябва няколко пъти, постепенно да се изсветли или потъмни косата Ви.

Както вече казах, трудно е да се определи кои цветове ще са модерни през 2013 година, по-важното е да изберете такъв цвят, който да Ви подхожда. Изборът на цвят за коса е изключително голям и разнообразен. Просто трябва да изберете даден цвят, да прецените дали ще Ви стои добре, и да започнете да действате за постигането му.

Също така, мисля че и кичурите все още са актуални. А дори и да не са, ако Ви стоят добре и се харесвате с тях, то нищо не Ви спира да направите косата си на кичури.

Цветът на Вашата коса е само Ваш личен избор, но както вече казах, трябва да прецените дали избраният цвят ще Ви отива, и ще Ви стои добре. Руса, черна, червена или кестенява, няма значение какъв е цветът на косата Ви – винаги може да я пребоядисате в желаният от Вас цвят.