Всеки, който се интересува от мода знае, че Ню Йорк е най-големият моден метрополис. Два пъти годишно, там се провежда седмица на модата, и именно там се раждат новите модни тенденции за предстоящите сезони. В тази тема ще се опитаме да съберем новите модни тенденции в прическите за пролет-лято 2013 година.

Image courtesy of  Kozzi.com

Image courtesy of Kozzi.com

Ниската конска опашка е фаворит сред прическите за предстоящия сезон. За разлика от 2012 година обаче, когато модерна беше гладката конска опашка, тази година хит е по-небрежната и лежерна опашка. Косата може да бъде разделена на път или събрана и издърпана назад, преди да бъде вързана в ниска конска опашка. Също така, хит сред прическите за пролет-лято 2013 ще бъде ниската конска опашка с прибран край. Това се постига когато съберет опашката, прегънете я на две и вържете края й към основата на опашката. Освен това, тенденция в прическите през този сезон ще бъде и загладената на една страна коса, и вързана в опашка.

Бретоните никога не излизат от мода. Тази година тенденция ще бъдат супер късите бретони, изкуствени такива, и бретони настрана. Подстриганият напред бретон също е хит на модните подиуми. Ето, че и разпиленият на една страна бретон се нарежда сред фаворитите за предстоящия моден сезон.

Ето че пресата за коса отново влиза в употреба. През предстоящия сезон супер правите коси се завръщат на модния подиум. Правата коса, пригладена на една страна, също е хит сред прическите тази година. За да постигнете супер блясък, изберете подходящ за целта балсам, който освен това, да предпази и косата Ви.

Ако хванете два кичура от предната част на косата си, и ги прикрепите с помощта на фиби или безцветен ластик, в задната й част, ще получите интересна и модерна прическа.

Смелата и дръзка, мокра гръндж прическа също се завърна на мода тази година. Малко обем в корените никога не е излишен. Ако обаче пригладите косата си право назад от лицето, ще се сдобиете с модерна и актуална прическа. Може да добавите гел в корените на косата и да я срешете назад – нищо особено за изпълнение, но хит прическа за предстоящия сезон. Супер късите коси може да срешете назад от лицето си, като им добавите подходящ продукт, който придава на косата Ви мокър ефект.
Асиметрични кокове, обемни бобове, голямата ябълка и огромни вълни, са само част от по-екстравагантните прически, които ще бъдат хит през пролет-лято 2013 година. Нови модели плитки, комбинирани с класически кок, отново остават сред тенденциите в прическите за тази година.

Каква прическа ще изберете Вие, е въпрос на личен избор. Все пак, всякаква прическа не отива на всеки човек, затова сами ще прецените дали ще се придържате към модните тенденции за сезона, или ще запазите старата си прическа, която може да не е модерна, но за сметка на това Ви стои перфектно. Ако обаче държите да сте в крак с модата, то стилистът Ви със сигурност ще намери подходяща за Вас прическа, която хем ще е модерна, хем ще Ви стои добре.

И въпреки че твърденията на дизайнерите са, че прическата е на второ място, след облеклото, то вероятно сами сте се убедили колко различно може да изглеждате само с една малка промяна в косите Ви.